Μουαμάρ Καντάφι σκοτώθηκε

Αραβικά ραδιοτηλεοπτικοί έδειξε γραφικές εικόνες της φαλάκρας, goateed Καντάφι τραυματίες, με ματωμένο πρόσωπο και πουκάμισο, αλλά ζωντανός. Αργότερα βίντεο έδειξε μαχητές τροχαίο άψυχο σώμα του Καντάφι πάνω στο πεζοδρόμιο, απογυμνώνεται στη μέση και μια λίμνη αίματος κάτω από το κεφάλι του.

Ενώ ήταν ακόμα ζωντανός, οι μαχητές τον οδήγησε γύρω βρίσκεται στο καπό ενός φορτηγού, ίσως να παρελάσουν του στο κοινό. Ένας μαχητής τον κρατούσε κάτω, πατώντας στο μηρό του με ένα ζευγάρι παπούτσια σε μια επίδειξη περιφρόνησης.

Οι περισσότεροι λογαριασμοί συμφώνησαν Καντάφι είχε καταφύγει με βαριά οπλισμένους οπαδούς τα τελευταία λίγα κτίρια που κατέχονται από νομιμόφρονες καθεστώς στη Μεσόγειο παράκτια πόλη του, εξαγριωμένα μάχεται επαναστατική μαχητές. Η μάχη για τη Σύρτη μαίνεται εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.

Σε ένα σημείο, ένα κομβόι προσπάθησε να διαφύγει και χτυπήθηκε από βομβαρδισμούς του NATO, η οποία πραγματοποιείται από το γαλλικό πολεμικά αεροσκάφη. Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Gerard Longuet δήλωσε ότι η φάλαγγα 80 οχημάτων που μετέφερε τον Καντάφι και προσπαθούν να ξεφύγουν από την πόλη. Οι απεργίες σταμάτησε την αυτοκινητοπομπή, αλλά δεν το καταστρέψει, και στη συνέχεια επαναστατική μαχητές μετακόμισε στο όχημα που μεταφέρει Καντάφι.

Ένας μαχητής ο οποίος είπε ότι ήταν στη μάχη είπε AP Television News ότι η τελική μάχη έλαβε χώρα σε μια πλούσια ένωση. Adel Busamir είπε ότι η νηοπομπή προσπάθησε να ξεφύγει, αλλά μετά από να χτυπηθεί, αυτό γύρισε πίσω και την εκ νέου εισήλθε στην ένωση. Αρκετές εκατοντάδες μαχητές επιτέθηκαν.

‘Τον βρήκαμε εκεί», είπε Busamir του Καντάφι. «ΕίδαAir Jordan 4 ρετρό 408.452 με 100 καθαρά χρήματα Unisex λευκό καταστηματα τους τον (Καντάφι) ξυλοδαρμό και κάποιος τον πυροβόλησε με ένα πιστόλι 9mm., Στη συνέχεια, τον πήραν μακριά.’

στρατιωτικός εκπρόσωπος συνταγματάρχης Ahmed Bani στην Τρίπολη είπε στο Al Jazeera τηλεόραση ότι ένας τραυματισμένος Καντάφι ‘προσπάθησε να αντισταθεί (επαναστατικές δυνάμεις), ώστε να τον κατέβασαν».

Fathi Bashaga, εκπρόσωπος του στρατιωτικού συμβουλίου της Μισράτα, των οποίων οι δυνάμεις ενεπλάκησαν σε μάχη, είπε μαχητές περικύκλωσαν το κομβόι και αντάλλαξαν πυροβολισμούς. Σε ένα όχημα, βρήκαν τον Καντάφι, τραυματίστηκε στο λαιμό, και τον πήρε σε ένα ασθενοφόρο. ‘Τι θέλετε?’ Ο Καντάφι κάλεσε τους πλησιάζει επαναστάτες, Bashaga είπε, επικαλούμενη μάρτυρες.

Καντάφι αφαίμαξη σε θάνατο από τις πληγές του μισή ώρα αργότερα, είπε. Μαχητές είπε ότι πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο καθ ‘οδόν προς Μισράτα, 120 μίλια από τη Σύρτη.

Abdel Jalil Abdel Aziz, ένας γιατρός ο οποίος συνόδευσε το σώμα στο ασθενοφόρο και το εξέτασε, δήλωσε ο Καντάφι πέθανε από δύο τραύματα στο κεφάλι και το στήθος.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε την ευτυχία μου σήμερα. Δεν μπορώ να περιγράψω την ευτυχία μου», δήλωσε στο Associated Press. «Η τυραννία έχει φύγει. Τώρα ο λαός της Λιβύης μπορεί να ξεκουραστεί.’

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Πρόεδρος Ομπάμα ασχολήθηκε με το θάνατο του Καντάφι σε συνέντευξη Τύπου. αξιωματούχος. Το Τμήμα Λευκού Οίκου και του κράτους αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα απαντήσεις αργότερα την Πέμπτη ‘, Adidas Y3 Qasa υψηλής Unisex γκρι Greece Online Shop δήλωσε ο Ομπάμα, σύμφωνα με το Associated Press.’ Κερδίσατε την επανάσταση σας », συνέχισε,« Ένα από μακροβιότερος δικτάτορες του κόσμου δεν είναι τίποτα περισσότερο. ‘

Στην Τρίπολη, γιορτές είναι ήδη σε εξέλιξη με πυροβολισμούς και κορνάρουν. «Έχουμε ακούσει πάρα πολλά εορταστική πυρά», αναφέρει η Caroline Hawley για την BBC.

υφυπουργός Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον επισκέφθηκε τη Λιβύη την Τρίτη να προσφέρει ένα νέο πακέτο βοήθειας. Είπε στους μαθητές κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Τρίπολη, ‘Ελπίζουμε [Καντάφι] μπορεί να συλληφθεί ή σκοτωθεί σύντομα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τον φοβούνται πια.’

Καντάφι εκδιώχθηκε από την εξουσία τον Αύγουστο, και τα ίχνη του ήταν άγνωστα για μήνες. Το Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, Ολλανδία, κατηγορείται ο πρώην κυβερνήτης της Λιβύης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Reuters επίσης αναφέρουν ότι ο υπάλληλος από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης, επιβεβαίωσε το θάνατο του Αμπού Μπακρ Γιούνις Jabr, ο υπουργός Άμυνας του Καντάφι.